EXCLUSIV | Ioana Ginghină, dezvăluiri despre relația cu fiica sa adolescentă: “Nu am fost niciodată prietena ei” + Aniversare atipică pentru Ruxandra

15 08. 2024, 15:09

Ioana Ginghină s-a adaptat schimbărilor venite o dată cu  vârsta Ruxandrei, fiica ei și a lui Alexandru Papadopol, care a împlinit, zilele trecute, 16 ani. Dacă până acum puștoaica era sărbătorită atât în vacanță, cât și acasă, anul acesta a fost o premieră. Mai exact, Ruxandra nu a mai vrut să meargă în concediu cu mama ei și cu soțul acesteia, Cristi Pitulice, ci a preferat să meargă într-o tabără în Anglia. În interviul exclusiv acordat pentru CIAO.RO, Ioana Ginghină ne-au povestit despre relația cu fiica ei adolescentă, dar și despre dorința ei legată de ziua de naștere, precum și cadoul dăruit în avans.

Ioana Ginghină este genul de mamă care se adaptează fiecarărei etape din viața Ruxandrei. Actrița are o relație foarte bună cu aceasta, însă a preferat să își păstreze statutul de părinte responsabil, care impune reguli și limite, pregătind-o pentru momentul în care își va lua zborul din cuibul părintesc.

Ioana Ginghină: “Sunt mama care e acolo la nevoie și bineînțeles să mă asigur că regulile și limitele nu sunt încălcate”

Cum era Ioana Ginghină în urmă cu 16 ani? Ce temeri aveai ca mamă aflată la început de drum?

Eram o mamă la început de drum, entuziasmată și fără nicio teamă. Știam că a fi mamă stă în instinctul nostru al femeilor și cum nu eram nici prima și nici ultima femeie care a născut un copil, aveam încredere ca o să fie bine. Să nu uităm că am crescut-o și pe sora mea Elena, deci nu eram străină de aceste lucruri.

Cum ești în prezent? Cum e relația cu Ruxi care este adolescentă?

Suntem la fel de apropiate, doar că Ruxandra acum are 16 ani și are nevoie de libertate, de grupul ei de prieteni, așa că eu sunt mama care e acolo la nevoie și bineînțeles să mă asigur că regulile și limitele nu sunt încălcate.

Până unde merge prietenia cu fiica ta? Ce reguli are de respectat?

Nu am fost niciodată prietena ei, i-am subliniat de multe ori asta. Sunt mama ei, care o îndrumă, o crește și o ghidează atunci când e nevoie. Asta nu înseamnă că nu ne-am jucat când era mai mică. Și acum petrecem timp împreună, la shopping, ne uităm la filme și seriale, avem seri cu jocuri de societate, dar raportul este clar de mamă și fiică.

Nu aș ști acum ce reguli să-ți spun exact, ele se discută și bineînțeles ca rămân cele bazate pe respect reciproc și limitele impuse de lege și de vârstă.

Ioana Ginghină despre ziua fiicei sale: “Ambele am fost pe drum spre întoarcere, fiecare din vacanța ei”

În ultimii ani, de obicei, pe fiica ta o sărbătoreai într-o vacanță. Anul acesta cum a fost aniversarea?

Da, în fiecare an se nimerea ca de ziua ei să fim plecați și atunci o serbam de două ori. O dată acasă cu prietenii ei și o dată acolo unde ne aflam. Anul acesta, ambele am fost pe drum spre întoarcere, fiecare din vacanța ei. Ea a fost două săptămâni într-o tabără la școală de vară din Cambridge, Anglia, iar noi am fost în Grecia. Asta a fost dorința ei, de a nu mai veni cu noi în vacanță așa că am găsit această variantă, de a fi plecați când e și ea plecată.

Cu ce cadouri ai surprins-o?

Nu am surprins-o cu ceva anume. Doar un mic cadou din Grecia și multe baloane prin casă, pentru că a preferat să primească bani ca să-și poate cumpăra haine din Anglia.

Ioana Ginghină: “Asta a fost dorința ei și noi am fost de acord să-și petreacă ziua în oraș alături de prieteni”

Tu și Alexandru Papadopol v-ați organizat împreună pentru ziua ei de naștere sau fiecare a fost pe cont propriu legat de aniversare?

Nu a fost o aniversare propriu-zisă, așa încât, da, Alexandru a așteptat-o la aeroport când a venit, iar noi eram acasă, astfel fiecare a avut momentul lui de a o vedea chiar de ziua ei. Aniversarea a fost a doua zi cu prietenii care s-au organizat inclusiv cu un tort. Asta a fost dorința ei și noi am fost de acord să-și petreacă ziua în oraș alături de prieteni.

Cum a fost experienta trăită de fiica ta în tabăra din Cambridge? Dar pentru tine să o știi departe timp de 2 săptămâni?

Ruxandra nu este la prima tabără, merge în tabere de la 4 ani, așa că nu a fost pentru noi nimic special. De vreo 2-3 ani pleacă în tabere și în străinătate, deci chiar nu ne-am făcut griji. Așa am fost de la bun început, am încurajat-o să fie independentă să își dorească să exploreze lumea, să înțeleagă ca există multe posibilități. În doi, trei ani va pleca de acasă fie că e mai aproape sau mai departe de noi și pentru asta trebuie să știu că am pregătit-o cum am știut eu mai bine.

Ioana Ginghină, vacanță în Grecia cu familia

Cum a fost vacanța în Grecia? Reușești să te deconectezi și să stai departe de telefon?  Mergi pe mâna soțului când vine vorba de alegerea destinațiilor?

 Da, Cristi e cel care alege locațiile după ce alegem destinația. Am încredere în el, nu doar eu ci cam toți prietenii noștri.

În vacante stau puțin pe telefon, am 2-3 reprize de 30 minute pe zi în care intru, postez, mai răspund la mesaje și cam atât. În rest citesc, acum m-am jucat cu nepoțica mea, care a fost cu noi, mai povestesc cu sora mea, cu Cristi,  plimbări, înot… cam astea au fost activitățile.

Foto: Instagram